Denizden babam çıksa yerim diyenler için; muhteşem bir lezzet, önereceğim yılan balığı tarifi kolay bir yapım ,öncelikle şunu hatırlatmakta yarar var yırtıcı saldırgan olan balıkların eti yağlı olduğu için çok lezzetlidir.Yılan balığı da bu balık sınıfındandır.(deniz,göl fark etmez)

- Yılan balığı (yüzülmüş)
- yeşil biber( 4 adet)
- domates(3 adet)
- 4 adet şiş
Yapılışı;
Öncelikli olarak balığımızı şişlere gelecek şekilde kuşbaşı doğruyoruz,hafif zeytinyağında onbeş dakika bekletiyoruz bu işlem mangalda balığımızı yumuşatacak ve kızarık bir görüntü sağlıyacaktır.Şişlerimize sırasıyla yeşil biber,domates ve balığımızı sıralayacak şeklinde dizdikten sonra yaktığımız mangalımıza dizerek pişirmeye başlıyoruz.Güçlü bir ateşte pişirirsek balığımızın yağını kaybetmemiş oluruz, kızık bir ateşte pişirirsek balık yağını kaybeder ve kurur,hafif sulu kıvamda pişirmeye özen gösterirsek daha bir lezzet yaratmış oluruz Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder