Köri Soslu Ahtapot





   Sevgili balık severler, deniz dünyasının bitmek tükenmek bilmeyen güzelliklerinden çok değişik bir tarifi daha sizlerle paylaşmak istiyorum köri soslu ahtapot.



              Malzemeler:

  1. 6 bacak ahtapot (temizlenmiş haşlanmış)
  2. köri sosu
  3. havuç 
  4. zeytinyağı
  5. mantar (iki adet)
  Tarifi:

  ahtapot bacaklarını kuşbaşı doğrayıp bir kaba aldıktan sonra tavamıza zeytinyağı ekleyip doğranmış mantar ve havuçlarımızı kavuralım daha sonra doğranmış olan ahtapot bacaklarını tavamıza atıp bir güzel zeytinyağı ile 15 -20 dakika kadar kavuralım daha sonra köri  sosumuzu ilave edip,5 dakika daha kavurduktan sonra ahtapotlarımız servise  hazırdır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder