İşte sizlere muhteşem bir lezzet şöleni daha; kalkan balığı kızartması tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
- 2 kğ Kalkan balığı
- Zeytinyağı
- Pul biber
- Tuz
- Mısır unu
Yapılışı:
Kalkan balığımızı balıkçımıza temizletip parçalatın, eve getirdiğimiz balığımızı derin bir kapta terbiyelemek için zeytinyağı, pul biber, tuz karışımını balığın üstüne dökün ve bu karışımı balığa yedirin. Balığı yaklaşık 1 saat dinlenmeye alın. Geniş bir tavaya zeytinyağı koyun ve yağı kızdırın dinlenmiş olan balık parçalarını mısır ununa bulayarak tavaya atın ve kızartın. püf noktası olarak sizlere tavsiyem kesinlikle mısır unu kullanmanızdır. Sunum olarak geniş ve derin olmayan bir tabakta kalkan balığımızı yap- boz parçaları gibi birleştirerek tabağa yerleştirin. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder