Hamsi Köfte



 Hamsi mevsiminin en lezzetli olduğu aylara girdiğimiz bu dönemde sizlere hamsi köftesinin püf noktaları ile birlikte tarifini paylaşmak istiyorum.


   Malzemeler:

  1. 1 kğ Hamsi
  2. Yarım çay bardağı irmik
  3. 1 Su bardağı mısır unu
  4. Maydanoz(yarım demet)
  5. Kimyon,Karabiber,Tuz,Yenibahar
  6. Yumurta(1 adet)
  7. Bayat ekmek(3 dilim)


Yapılışı:


Balıkların kılçıklarını ve kuyruk kısımlarını ayıklayın ve robottan geçirerek kıyma haline getirin, derin bir kaba aktarın içine yarım çay bardağı irmik,zeytinyağı,baharatlardan; kimyon, karabiber, tuz, yenibaharı ekleyin, yumurtayı kırıp ilave edin, maydanozları ince ince kıyarak karışıma ekleyin ve iyice yoğurun, yoğurma işleminden sonra karışımı yirmi dakika buz dolabında bekletin. Tavayı ve zeytinyağını kızdırarak, karışımı ceviz büyüklüğünde mısır ununa bulayarak,
tavaya atın ve kızartın. Püf noktası olarak balıklarınızı yıkadıktan sonra suyunun  süzülmesine dikkat edin köftenin cıvık olmaması için.
Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder