Hakkında birçok rivayet dinlediğim; bu balık, peygamber balığı da olarak bilinir.Bir rivayet göre Hz isanın bu balığa dokunduğu ve bir şeyler fısıldamış.
Bu güzel ve lezzetli balığın yapılış tarifini paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
- Dülger balığı
- Mantar( 6 adet doğranmış)
- Arpacık soğan(6 adet)
- Sarımsak ( 3-4 Diş)
- Zeytinyağı
- Soya sosu
- Karabiber,Pul biber,tuz

Yapılışı:
Balığın filetosunu iki parça çıkarın. Tavayı ısıtın ve zeytinyağını ilave edin,sarımsakları ve arpacık soğanları kavurun, çıkardığınız filetoları kuş başı şeklinde doğrayıp tavaya atın ve kavurmaya devam edin, soya sosunu ilave edin,baharatları katın; 20 dakika sonra kavurmamız hazır. Kalan balığın iskeletini mısır unuyla kızartıp, uzun kayık tabağına koyun, üstüne hazırladığımız kavurmayı iskeletin gövde kısmına yerleştirip güzel bir sunum elde edebiliriz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder