Fırında Lüfer Balığı





 Denizin paşası, boğazların boğası olan lüfer balığı, yenmesi gereken balık listemizde bir numarada  olması gereken bir balıktır. Sizlere yapımı kolay, bir damla yağını bile ziyan etmeyeceğimiz tarif; fırında lüfer balığının tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum






          
                Malzemeler:


  1. Lüfer Balığı (2 adet)
  2. Soğan
  3. Limon
  4. Defne yaprağı
  5. Kekik



            Yapılışı:



Lüfer balıklarımızı güzel bir şekilde temizleyin,limonlu suda yıkayın, hafif zeytinyağı kekik karışımında marine edin, balıkları geniş bor cama sıralayın, üstüne soğanları halka halka soyulmuş şekilde kesip yerleştirin, defne yapraklarını balığın içine yerleştirin, sizlere tavsiyem balığın üstüne bıçakla çizik atmayın bu yağının içinde kalmasını sağlar yağını kaçırmamış oluruz. Bu bilgiden sonra bor camdaki balıklarımızı 230 derecedeki sıcak fırınımıza 20 dakika pişmeye bırakın 20 dakika sonra servise hazır. Afiyet olsun!

































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder