Sevgili balık severler sizlerle paylaşacağım bu tarifte sizlere değişik bir buğlama tarifi vereceğim.Yapılışında klasik folyo kağıdına sarma olmayan bir buğlama, soğuk kış aylarında içimizi ısıtacak bir lezzet çeşidi denemenizi ısrarla tavsiye ederim.

Malzemeler:
- Levrek Balığı(1 kğ)
- Domates suyu (iki bardak)
- Yeşil Biber(2 adet)
- Mantar(6 adet)
- Kara biber
- Pul biber
- Sarımsak(2 diş)
- Soğan(1 adet)
Yapılışı:
Levrek balığını güzel bir şekilde temizledikten sonra iki parça floto yapıp kemiklerle beraber bir tencerede balığı haşlayalım. Ayrı bir tencerede buğlamamızın suyunu hazırlamak için tencereye sarımsak,soğanlarımızı ve yeşil biberleri kavuralım son olarak doğranmış mantarları atarak kavurduktan sonra iki bardak domates suyunu ilave edin.( Bu karışımın üstüne hafif ketçap da sıkabilirsiniz.) Bu işlemden sonra yarım sürahi sıcak suyu bu karışıma ilave edin ve karıştırın, 15 dakika kaynadıktan sonra tenceremizdeki haşlanmış levrek balığını elimizde iri bir şekilde parçalayarak kafasıyla birlikte hazırladığımız buğlama suyuna karıştırın, bir miktar tuz, karabiber,pul biber koyarak 10 dakika kısık ateşte pişirin.Piştikten sonra buğlamayı bor cama aktarın ve tabaklara servis yapın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder